Vad ska ni göra på nyår?


Ailucrash! <3


Otroligt dålig uppdatering!

God morgon på er alla! Jag förstår inte riktigt varför jag inte har bloggat sen jul, men så är de helt enkelt. Jag har la inte haft riktigt den orken till att göra de men nu gör vi ett nytt försök tänkte jag. Jag kommer berätta vad jag har gjort under dom senaste dagarna när jag inte har bloggat. Så de kommer nog bli ett rätt långt inlägg men det är kul ändå.

I måndags så var jag med Alex, vi hade jätte roligt. Vi fixade oss för vi skulle åka till Allum med syrran och Oskar. De va roligt där men väldigt mycket folk eftersom det är mellandagsrea nu, jag hittade en del grejer som är bra att ha. Jag köpte massa smink, en ny nessisär, två tröjor och en halsduk. Sen hann vi inte med så mycket mer för Allum skulle stänga, så jag och Alex åkte hem till mig igen. Den kvällen hade vi jätte roligt, vi fick för oss att vi skulle ha mini party hemma hos oss, så vi drog på hög musik och börja dansa och fjanta runt, de va verkligen jätte roligt. Annrs brukar vi bara sitta och glo på varandra för vi inte vet riktigt vad vi ska göra. Så de va roligt.

Sen i tisdags så följde jag med mamma och Lars till Allum också, jag hade inget annat att göra annars. Men de va också rätt roligt, jag hittade lite små saker då också, en sport bh och lite mer smink. Vi var inte där så länge men de va helt okej ändå. sen gjorde jag inte så mycket mer den dagen.

I går va jag och träna och testade att sola solarium för första gången, de va läskigt när man låg där inne jag kände att jag satt fast att jag inte skulle komma ut så jag var tvungen att stoppa till slut och se så att jag kom ut men sen startade jag de igen och då låg jag hela tiden ut, andra gången var de inte lika läskigt. Det var faktiskgt roligt att prova på. Sen var jag och fixa så jag ska få pengar också, är helt pank just nu. Sen var det bara att åka hem, tog de lugnt. Sen på kvällen bara helt plötsligt blev jag jätte rädd och väldigt orolig, inte kul. Jag hatar när de kommer bara sådär helt plötsligt utan för varning typ. Så jag fick gå upp till mamma och prata med henne, så fick jag ta mina tabletter för de och så la jag mig på våran spikmatta och läste, då började de hjälpa och så efter de passade jag på att gå och lägga mig. Jag hade svårt att somna för jag blev väldigt orolig igen men jag fixade de, så jag somna i alla fall.

I dag blir de nog bara att ta de lugnt, ska strax hoppa in i duschen och sen blir de nog att kolla på en del filmer eller nåfot, tror jag ska kolla på massa disney filmer i dag. Det var ett bra tag sen man kollade på som. Men ni får ha de så bra, puss och kram på er! <3


Våran julafton!

God morgon på er! Hoppas att ni har haft en väldigt bra jul, för det har jag haft i alla fall. Jag tänkte berätta vad vi gjorde för något.
Syrran kom in i mitt rum och väckte mig så att vi skulle vara uppe i hyfsad tid. Så käkade vi frukost medans vi väntade på att mina bröder skulle vakna. Sen fick vi öppna massa paket, de va rim på de flesta. Det var jätte roligt. Jag blev väldigt nöjd med det jag fick. Jag kommer visa lite senare i dag vad jag fick.
Sen så satt jag och pilla med de sakerna jag fick ett tag tills maten var klar. Sen när Kalle Anka börja så tittade vi på fr medans vi käka. De va roligt. Sen hade vi bara en allmänt mysig dag helt enkelt, alla satt och prata och hade roligt, sen när de blev mörkt ute, vid kl 8 på kvällen gick vi ut för att täda stora ljus lyktor dom svävar upp i luften. de va jätte mysigt och roligt. Sen gick vi in och kolla på film, jag och min lilebror mysade till oss nere i mitt rum och kolla på film. Sen gick de ju filmer på tv som vi kollade på. Vi har med andra ord haft en bra jul. Hur var eran? Puss och kram! <3









God jul och gott nytt år! <3


jul firande hos farmor och farfar!

Hej på er alla! Jag kom hem för en liten stund sen. I dag har det hänt en del. Först var jag på habiliteringen, hade ett möte där kl 10 på morgonen. Kan säga att de verkligen tog emot när jag skulle försöka komma upp ur sängen. Men det gick tillslut. Så var de bara att packa och åka. Det gick faktiskti bra på mötet, hon förklarade hur kroppen fungerar när men blir rädd och allt det där som jag är rädd för. Det är lite lättare att förstå när man vet vad som händer med kroppen.

Efter mötet åkte jag hem till pappa, vi packa in paket eller aah jag skrev på paketen. Lite senare kom Bob, syrran skulle klippa honom, de blev faktiskti väldigt bra, han passade i det. Sen skulle jag fixa mig, jag blev väldigt nöjd med mitt hår. Dock för att det är ny färgat, de kommer ni se sen när jag lägger upp bilder.
sen var det dags att bära av hem till farmor och farfar. vi åt en massa god mat, eftersom jag sa en gång att jag inte gillar jul mat så blev de ingen jul mat, de blev gryta med rotfrukter. De va gott, till efterätt blev de risalamalta med någon frukt på so jag inte kommer ihåg vad den heter, efter de blev de massa bullar och kakor. Mumsigt.
Sen efter vi hade ätit var det dags för att öppna paket. Jag blev nöjd med det jag fick, jag kommer lägga upp bilder på det i morgon med alla andra paket som jag kommer få. Sen satt vi bara och prata.
Men nu är jag hemma igen. Ska försöka komma på rim till de paket som jag ska ge till familjen i morgon, men jag är verkligen jätte kass på att komma på rimm, de går verkligen inte. Men men ni får ha en god jul! Puss och kram på er! <3

Bilder fårn i dag!





Jul handlat!

Hej på er alla! Jag har just kommit hem från Alingsås. Jag var med Tiina min handledare och en tjej som heter Vickan, va var och jul handlade det sista vi behövde. Det var faktiskt roligt även om vi bara va där en snabbis. Men det var en bra avslutning på denna terminen eller vad man nu ska säga. Så nu är jag ledig fram tills den 2 Januari 2012 sen efter det kommer jag få ett nytt schema. Det ska bli roligt.
Nu när jag har kommit hem ska jag fortsätta kolla på Avatar, den siste luftbändaren. Jag kollar på den tecknade serien. Den är helt underbar verkligen. Men nu får ni ha det så bra. Puss och kram på er! <3


Arbetat och jul konsert!

Hej på er! Ursäkt för min dåliga uppdatering. Men jag har inte haft riktigt något att skriva om så jag har inte riktigt orkat skriva. Så kan det bli. Men nu är jag igång igen. Det har jag sagt många gånge nu, men nu ska jag verkligen försöka komma igång på riktigt igen. Hoppas ni har haft en bra dag i dag, det har jag i alla fall.

I dag var jag på jobbet, jag gick faktiskti upp i tid och fixade mig så jag blev klar, de va duktigt av mig tycker jag. Sen så tycker jag verkligen inte om att vara uppe själv på morgonen för det är så mörkt och vi bor ändå i ett rätt så stort hus, det är läskigt. Men jag fixade det också. Sen var det dags att åka. Jag blev väldigt nervös just då men jag ville verkligen fixa de själv i dag. Så jag sa de när vi var frmme "nu ska jag försöka" Och så gick jag in själv. De gick, jag kom in och jag blev inte ledsen i dag. Jag klarade det. Då kände jag mig ganska duktig. Sen var det bara dags att börja arbeta, de gick väldigt bra, jag hade roligt.
Jag sprang runt där och gav alla 47 hästa hö. Det är jobbigt men det är väldigt roligt. Sen klarade jag faktiskt av att äta också medans jag var där utan att vara jätte orolig. De gick över för att jag satt och pratade en del med Moa också. Sen så skulle vi ta in hästarna i stallet också. Jag har ju inte vågat det innan för jag är rädd för hästar, men i dag tog jag steget och tog in den minsa hästen i stallet. Det är en liten shetlandsponny tror jag, jätte gullig verkligen.
Sen när vi skulle tvätta min handledares häst, hon har den största hästen i stallen, då skulle jag klappa honom men då börja han nafsa på mig, de v lite små läskigt men det gick bra. Så jag klarade av hela dagen.

Sen efter att jag hade kommit hem och tagit en dusch och fixat mig lite så skulle vi iväg till mina bröders skola för att två av mina bröder hade konsert med deras klass i dag. Alla som går i fjärde klass måste vara med i en orkester och spela var sitt trä blås instrument, Philip spela trumpet och Alex spela saxofon. Dom va väldigt duktiga. Men för att lugna ner Philip lite för han va nervös så satt jag och gjorde miner åt han så han skulle skratta. Så det gick bra för honom. Det var bra han och Alex i hela orkestern som fjanta sig plus jag som satt längst fram i publiken. Det va lite små roligt.
Nu sitter jag i syrrans rum medans hon stor städar sitt rum, jag sitter vid datorna och kollar på och lyssnar på musik. Det är väldigt roligt. Ha en bra kväll, puss och kram! <3

Bilder från konserten!







Onsdag 14 december 2011

Hejsan alla! Gissa vad som hände i dag då. Jag, Moa och min handledare Tiina skulle ju som sagt på julföreställning i dag men det blev inte riktigt som det hade tänkt. Jag var där vi skulle mötas en kvart innan, jag och pappa åkte runt och letade efter Tiina men vi hittade inte men vi hittade Moa. Så jag väntade med henne, ingen av oss fick tag på Tinna, vi messa och ringde. Och klockan gick, vi skulle mötas kvart över 10 och klockan blev 20 över, föreställningen sulle börja halv enligt informationen vi hade fått. Sen så ringer dom från trappan och talar om att Tiina är sjuk men vi kan få gå på föreställningen ändå. Då sa jag att vi står och väntar utanför och då sa dom att föreställningen börja halv 12 så vi hade fått fel information. Så vi fick antingen vänta en timma eller gå hem, vi valde att gå hem. Jag gick hem till farmor och farfar. Jag myste med vovven och åt pepparkakor och bullar.

Sen när jag kom hem så var jag med syrran och Oskar för jag gillar inte att vara själv. Oskar höll på att skoja runt hela tiden. Det var verkligen jätte roligt.  Sen gick vi gick ut på promenad för Oskar ville se hur de såg ut där vi bodde. Så vi gick till min och syrrans gamla skola. Vi gick in i skolan och kollade, de va rätt roligt att se ändå även om jag verkligen inte tycker om den skolan. Så skulle vi leta upp en läspedagog som vi hade år 06. Det var inte det lättaste vi har gjort om man säger så.
Sen gick vi och köpte godis och cola, sen åkte vi hem. Vi är ensamma hemma vi tre och det är jätte läskigt. För de känns som om att det spökar här hemma. Jag och syrran har ju våra rum i källaren och när man sploar vatten där uppe så hörs de jätte tydligt i rören i syrrans rum. Och så lät de så men det är ingen hemma, det är jätte läskigt. Vi ringde och sa det till mamma men hon sa att vi skulle gå upp och leta efter något. Men hur kan man leta efter något som inte syns? Knasigt! Men nu får vi bara vänta på att mamma och Lars ska komma hem.
Hoppas ni har haft en bra dag, puss och kram! <3




En hel arbetsdag avklarad!

Hej på er alla! I dag har jag faktidkti lyckats klara av att jobba en hela dag. De kändes väldigt bra när jag var klar. De känns nu i kroppen kan jag tala om, är väldigt trött. Men det är bara bra, då sover jag bra sen.

Men i dag när jag skulle åka och jobba så var de väldigt oroligt och jag va väldigt rädd. Jag skaka lite och hade problem med min mage som jag har haft nu heöa heögen. Jag visste inte hur eller vad jag skulle göra. Jag ville verkligen inte ta mina attarax som jag har, det är mina ångestdämpande. Jag ville verkligen inte ta dom för jag vill bevisa för mig själv att det är inte farligt och att jag kan klara de själv.
Så när det var dags att åka blev jag ännu mer rädd så mamma sa bara de nu åker vi, så de va bara att klä på sig och sätta sig i bilen och åka. Jag skulle försöka gå in själv i stallet i dag men de gick inte, jag började gråta så mamma fick följa med mig in i dag med. Men nästa gång ska jag verkligen försöka gå in själv. När vi hade pratat lite med min handledare så gick de bättre och så fick jag träffa en annan tjej som heter Moa, hon är verkligen lysande lila hår jätte gullig tjej verkligen.
Sen va de bara att börja jobba, då blev de bättre för jag pratade med min handledare Tiina hela tiden och hade det roligt. jag fick prova lite nya saker och de va faktiskti roligt, jag gillar att vara i stallet även om jag är rädd för hästar, men de kommer säkert gå över senare.
Sen när vi skulle fika blev jag väldigt orolig igen och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra men jag försökte prata med Moa och Tiina för att de skulle bli lite bättre. Men de blev inte bättre och så hade jag inte med mina tabletter upp så de blev jobbigare då också. Men i en bra tajming så helt plötsligt öppnas dörren in till fika rummet och så är de pappa som kommer och skulle hälsa på mig på jobbet. De känndes bra att han kom jut då. Då försvann min oro och så fick jag visa han runt och tala om vad jag fick göra och så. De känndes bra.
Sen var jag inte speciellt orolig mer under dagen så de gick väldigt bra. Sen i slutet av dagen skulle vi ta in alla hästar, det är 47 härstar i stallet. En smet ur hagen och sprang så fort den kunde och så skrämde den en annan häst som Moa höll på med så den sprang iväg också, men dom sprang in i stallet och in i sina boxar så de va ingen fara, men det var lite läskigt men de gick bra. Sen slutade vi för dagen.
Jag är lite stolt över mig själv att jag klarade av hela dagen på jobbet i sag, de va en hel dag så de kändes bra. Börja 09.00 och slutar 14.00 och jag behövde inte ta några attarax under hela dagen.

Sen jag kom hem har jag bara tagit det lugnt för de känns i hela kroppen nu att jag har jobbat. Tog mig en dusch och satte mig framför datorn och sen framför tven.
Jag ska inte göra så mycket mer i dag heller, bara ta det lugnt. ni får ha de så bra, puss och kram! <3


Otroligt dålig uppdatering!

Jag vet, det har vart en otroligt dålig uppdatering. Usch! Men jag har inte haft något roligt att skriva om, och nu i helgen har jag inte mått så speciellt bra så jag orkade helt enkelt inte att blogga, jag vet inte riktigt vad det var med mig men min mage har vart jätte kronglig och sen så kändes de som om att jag skulle ramla ihop när jag ställde mig upp. Så det var lite läskigt. Men jag ska försöka komma igång med bloggen igen.
I morgon ska jag jobba igen, de ska faktiskt bli roligt och jag ser faktiskt fram emot det även om jag är lite nervös och orolig så ser jag fram emot de. så vi får se hur det går, jag kommer uppdatera mer om det i morgon. Men jag hoppas att ni har haft en bra helg i alla fall. Puss och kram! <3


De bästa jag har hört på länge!


LMFAO och Justin beiber!


Finns inga sötare videosar än dessa två! Helt underbara!




Två månader i dag med den bästa! <3

Älskar dig! <3


Första jobbdagen!

Jag har vart duktig i dag, jag gick faktiskti upp i tid. Sen fixa jag mig och så utan problem. Men sen började jag bli väldigt nervös, börja nästa gråta för jag va så nervös. Men jag fick hålla på att sysselsätta mig hela morgonen tills det var dags att åka. Sen åkte jag och mamma iväg till min jobbplats då. Vi satt och vänta tills jag fick ett sms av min handledare som mötte oss. Hon hade tydligen jobbat med mamma vilket jag tyckte va väldigt bra, då vet jag att hon är snäll. Hon sa att i dag går vi bara runt och kollar på hur de ser ut och hur det är på stallet då där jag ska vara.
Hon pratade om vad man gjorde och hur allt såg ut och så, det va rött okej faktiskt. Så det känndes bra att få se hur de såg ut och lära känna henne lite bättre. Tyvärr var den andra tjejen som är där sjuk. Hon är i min ålder och hon kommer ta han om mig och vara som min mentor om man säger så. Det kommer nog bli bra. Så vi stog och prata en hel del. Sen fick jag åka hem så tar vi nya tag i morgon, för i morgon är de en så kallad mjukis dag. Jag kommer sluta halv tolv så det är en bra början. Så jag kommer in i de hela.
Jag har ju som sagt suttit hemma i ett år nu, så mina första delar som jag ska klara av är att hålla tiden och sen jobba ut efter de och se vart jag hamnar. De kommer nog bli väldigt bra. Ni får ha de väldigt bra, puss och kram! <3

Här är bilder på vart jag jobbar.




Bloppis!!!

Är ni intresserade utav något så antingen kommentera eller så når ni mig på [email protected]
Finns fler saker inom kategorin bloppis

Ett jätte gulligt linne från Topshop!
Storlek 8 (36) tror jag.
30:- + frakt




Ett jätte gulligt linne, silkes tyg.
Från JC
Storlek S
30:- + frakt




Ett lite längre lila linne!
Storlek S
20:- + frakt




Ett svart linne!
Står ej storlek men skulle tänka mig att det är S
30:- + frakt




Ett linne från BikBok
Storlek XS
30:- + frakt




En Frölunda tröja!
Storlekt S/M skulle jag tro
150:- + frakt






Grease! <3

Då! <3


Nu! <3



Om mig!

Jag lovade er i går att jag skulle berätta mer om mig själv. Men så gjorde jag inte de för jag hann faktiskt inte glra de. Efter jag va och träna igår åkte jag, mamma och Lars till Allum och jul handla. Sen umgicks jag med dom hela kvällen. Så jag hann inte riktigt gör de så jag tänkte göra de nu i stället.

Jag heter Zandra Jonsson och jag är 18 år gammal. Jag fyller år den 21 juli. Jag bor en bit utanför Göteborg. Jag går inte i skolan för att jag klarar inte av att gå i en vanlig skola. För tre eller fyra månader sen fick jag reda på att jag har diagnosen Asperger och delar av Autism. Så jag klarar inte av att gå i skolan, det är för svårt för mig.
Jag hoppasde av skolan i Januari för att göra en utredning och då kom dom fram till den diagnosen då. Sen efter sommaren försökte jag börja i skolan igen men jag fixade inte det.
Nu har jag blivit inskriven på en grej som heter Trappan och den verksamheten finns bara i den kommunen jag bor i, den finns ingen annan stans i hela Sverige. Där är de folk som har tex asperger eller adhd. man kan får börja jobba lite smått, plugga tjärn ämnena i skolan och lite så. Där kommer jag börja på måndag. Det ska bli spännande men
jag är lite smått nervös.

På fritiden gillar jag att vara med kompisar, skriva, lyssna på musik och pyssla en del. Jag har ju tuvärr svårt att åka någon stans på grund utav mina svårigheter. men jag gör de ändå när de väl gäller. Jag är ofta rädd, orolig och nervös för att de ska hända något eller i nya situationer.

Jag har aldrig gillat mig själv och min kropp. Jag har inget självförtroende alls och ingen självkänsla över huvud taget. Det är efter allt som har hänt och allt som fortfarande håller på att hända.
Jag har blivit mobbad och retad och allt sånt. De sitter fortfarandr kvar under alla dessa år. Det är svårt men det är fortfarande bara att jobba å för att försöka få upp självförtroendet.

Ja vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Jag är inte så speciellt bra på att berätta saker om mig själv. Är de något mer så får ni jätte gärna fråga. Jag svarar gärna på era frågor och kommentarer. Det är mycket lättare att gå efter frågor. Men jag tycker att jag gjorde ett hyfsat bra jobb ändå.

Jag genom åren!
Lilla Zandra!





Jag typ 14-18 år!




Jag Nu!




Länkbyte!

http://moodee.blogg.se/
http://moodee.blogg.se/
http://moodee.blogg.se/


Mot gymmet!

God morgon på er alla! Snart ska jag och mamma åkte till gymmet för ett gott morgonpass. har inte vart där på en vecka nu så de ska bli skönt att komma igång.
Sen när jag kommer hem hade jag tänkt mig att skriva en del om min själv för jag frågor om varför jag tex inte går i skolan och massa såna saker. Så då tänkte jag att det är lika bra att skriva om mig själv så ni får reda på alla dom sakerna som ni undrar. Ni får ha de så bra så länge. Puss och kram på er! <3



Så här kommer jag se ut sen när jag kommer hem! NOT!
Men man kan ju alltid hoppas!


Gilla min blogg på fb!?

nu har jag skapat en sida på fb. Gå gärna in och gilla! De skulle vara jätte roligt. säg gärna till om ni har gjort de. Tipsa gärna andra om min blogg och min fb sidan! Puss och kram på er!
Klicka på länken för att komma till sidan.

http://www.facebook.com/pages/Zandra-Jonsson-httpzandrajonssonbloggse/191226494299251?sk=wall


Häftigt! Haha kolla dommarna!